FinD - Novice - Napoved sankcij proti Rusiji zamajala evropske borze, rubelj strmoglavil
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.8.2018

Napoved sankcij proti Rusiji zamajala evropske borze, rubelj strmoglavil

Frankfurt, 09. avgusta (STA) - Napoved ZDA, da bodo do konca meseca uvedene sankcije proti Rusiji zaradi napada z živčnim plinom v Veliki Britaniji, je v začetku današnjega trgovanja vplivala na padanje vrednosti delnic v Evropi. Po napovedi sankcij je strmoglavila tudi vrednost rublja, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Ameriški State Department je v sredo napovedal, da bodo do konca meseca uvedene sankcije proti Rusiji zaradi napada z živčnim plinom na nekdanjega ruskega dvojnega agenta in njegovo hčerko v Veliki Britaniji. State Department predvideva, da bi lahko sankcije Rusijo vseeno stale več sto milijonov dolarjev.

Vrednost ruskega rublja je v primerjavi z ameriškim dolarjem upadla na najnižjo vrednost v skoraj dveh letih. Dopoldne je bil vreden 66,48 dolarja, kar je najmanj po novembru 2016. Osrednji indeks borze v Moskvi je izgubil 1,37 odstotka.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 je zdrsnil za 0,35 odstotka. Londonski FTSE 100 je izgubil 0,55 odstotka, prav toliko tudi pariški CAC 40. V Frankfurtu je DAX 0,07 odstotka pod izhodiščem.

Na vrednosti izgublja tudi evro, ki je bil nekaj pred 10. uro vreden 1,158 dolarja, kar je 0,24 odstotka pod izhodiščem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar