FinD - Novice - Stavki v Ryanairu se bodo v petek pridružili tudi nemški piloti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.8.2018

Stavki v Ryanairu se bodo v petek pridružili tudi nemški piloti

Frankfurt, 08. avgusta (STA) - Ryanairovi piloti v Nemčiji se bodo pridružili valu stavk, s katerimi se v zadnjem obdobju sooča irski nizkocenovni letalski prevoznik. V petek bodo stavkali skupaj s kolegi iz Švedske, Irske in Belgije, poročajo tuje tiskovne agencije.

Piloti irskega letalskega prevoznika so s podjetjem že dlje časa v sporu zaradi plač in pogojev dela, zlasti ob vrhuncih poletne turistične sezone.

Kot so danes sporočili iz nemškega sindikat pilotov Vereinigung Cockpit (VC), bodo piloti z dela odkorakali v petek ob 3.01 uri, stavka pa se bo končala v soboto ob 2.59.

"Izredno nam je žal za prizadete potnike, a odgovornost za to nosi Ryanairova uprava," je dejal predsednik VC Martin Locher.

Nemški piloti se bodo tako pridružili kolegom na Švedskem, Irskem in v Belgiji, s čimer bo petkova stavka največja v zgodovini družbe.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je odločitev nemških pilotov še okrepila pritisk na drugega največjega evropskega letalskega prevoznika, ki se z nezadovoljstvom zaposlenih sooča od decembra lani, ko je Ryanair priznal sindikalna gibanja v podjetju. S tem se je izognil stavkam okoli božičnih praznikov, a v sindikatih opozarjajo, da se od tedaj stanje ni spremenilo.

"Do izboljšanja razmere ne more priti brez povečanja sredstev za stroške dela," je dejal Locher in dodal, da takšen predlog uprava kategorično zavrača. Piloti, zaposleni pri irskem prevozniku, trdijo, da zaslužijo manj kot njihovi kolegi v konkurenčnih letalskih prevoznikih.

Ryanairovi zaposleni izven Irske od letalskega prevoznika zahtevajo tudi, da podjetje zunaj matične države uporablja tam veljavno zakonodajo, saj jim dosedanja praksa onemogoča dostop do ugodnosti, ki jih nudijo njihove matične države.

Letalskega prevoznika je sicer val stavk doletel že prejšnji mesec, v okviru katerih je bilo v Belgiji, na Irskem, v Italiji, na Portugalskem in v Španiji skupno odpovedanih 600 letov, prizadetih pa 100.000 potnikov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar