FinD - Novice - V prvem polletju več gospodarsko obravnavane kriminalitete
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.8.2018

V prvem polletju več gospodarsko obravnavane kriminalitete

Ljubljana, 04. avgusta (STA) - Policija je v prvem polletju obravnavala 4998 kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete, kar je za 8,5 odstotka več kot v enakem obdobju lanskega leta, ko je bilo obravnavanih 4607 kaznivih dejanj. Med kaznivimi dejanji gospodarske kriminalitete je bilo največ kršitev temeljnih pravic delavcev, so pojasnili na generalni policijski upravi.

Med januarjem in junijem so policisti obravnavali 934 primerov kršitev temeljnih pravic delavcev, kažejo statistični podatki o delu policije na področju gospodarske kriminalitete.

Število teh kaznivih dejanj (neplačila prispevkov, kršenja prepovedi nadurnega in nočnega dela, kršenja varstva delavcev zaradi nosečnosti in starševstva ter pravil o plačah in drugih prejemkih) sicer v zadnjih letih opazno narašča. Še leta 2009 so v vseh 12 mesecih namreč obravnavali 312 kaznivih dejanj s področja kršitve temeljnih pravic delavcev.

Po številu obravnavanih primerov so v prvem poletju sledile poslovne goljufije (604 primerov), kazniva dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listih (451 primerov) in uporaba ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva (370 primerov).

V prvih šestih mesecih so obravnavali tudi 315 primerov kaznivih dejanj poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar