FinD - Novice - Cene nafte po porastu zalog v ZDA stagnirajo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.8.2018

Cene nafte po porastu zalog v ZDA stagnirajo

Singapur, 03. avgusta (STA) - Cene nafte so v današnjem azijskem trgovanju bolj ali manj stagnirale, potem ko so podatki ameriške agencije za energijo (EIA) pokazali nepričakovan porast zalog nafte v ZDA. Pritisk na cene nafte sicer ustvarjajo tudi trgovinske vojne.

Zaloge surove nafte v ZDA so se v tednu do 27. julija povečale za 3,8 milijona 159-litrskih sodov, medtem ko so analitiki pričakovali upad za 2,8 milijona sodov. Zaloge bencina so upadle za 2,5 milijona sodov, zaloge destilatov pa so porasle za slabe tri milijone sodov.

V zadnjih dneh so sicer pritisk na cene nafte ustvarjale predvsem trgovinske vojne. Ta teden so iz Bele hiše pricurljali namigi, da bi lahko predsednik Donald Trump na uvoz blaga s Kitajske v vrednosti 200 milijard dolarjev letno uvedel 25-odstotne in ne 10-odstotnih carin, kot je veljalo doslej.

Manj svetovne trgovine bi lahko upočasnilo gospodarsko aktivnost, to pa bi zmanjšalo povpraševanje po nafti.

Za sod zahodnoteksaške lahke nafte z dobavnim rokom septembra je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 68,93 dolarja, kar je tri cente manj kot v četrtek. Nafta brent z oktobrskim dobavnim rokom se je pocenila za pet centov na 73,40 dolarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar