FinD - Novice - Za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij 111.000 evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.8.2018

Za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij 111.000 evrov

Ljubljana, 02. avgusta (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitvi o finančni podpori v višini 111.200 evrov za programa mobilnosti študentov iz socialno šibkejših okolij, ki jo bosta iz Evropskega socialnega sklada za 139.000 evrov vredna programa prejeli Skupnost višjih strokovnih šol RS in Univerza v Mariboru.

Kot so danes sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, se s temi sredstvi finančno podpira udeležbo slovenskih študentov iz socialno šibkejših okolij na mednarodnih mobilnostih. Pričakuje se, da bodo študenti poleg pridobivanja strokovnega znanja izboljšali tudi znanje jezika, spoznali delo v drugačnem okolju ter postali bolj samostojni in samozavestni.

Izkušnja v tujini naj bi izboljšala konkurenčnost študentov na trgu delovne sile po končanem študiju. Bolj kakovostno in mednarodno odprto visokošolsko izobraževanje pa bo preko bodočega delovanja visokošolskih diplomantov na trgu dela posredno vplivalo tudi na internacionalizacijo drugih sektorjev družbe, so še zapisali na ministrstvu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar