FinD - Novice - Societe Generale s četrtletno rastjo dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.8.2018

Societe Generale s četrtletno rastjo dobička

Pariz, 02. avgusta (STA) - Francoska banka Societe Generale je v letošnjem drugem četrtletju zabeležila 1,15 milijarde evrov čistega dobička, kar je 9,3 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, gre vzpodbudne rezultate pripisati zlasti rezultatom, ki je francoska banka ustvarila v tujini.

Prihodki banke so se v drugem četrtletju ustavili pri 6,45 milijarde evrov, a je iz rezultatov izključen strošek v višini 963 milijona evrov, ki jih je morala banka v poravnavi izplačati libijskemu državnemu skladu, zato je bila rast pri tej postavki le enoodstotna.

V Franciji je Societe Generale še naprej občutila breme zelo nizkih obrestnih, kar je zmanjšalo dohodke iz naslova posojil, je iz poslovnega poročila banke izpostavila AFP.

V četrtletnem poročilu je Societe Generale izpostavila tudi napredek, ki so ga zabeležili pri svoji spletni banki Boursorama. Število uporabnikov je v drugem četrtletju preseglo 1,5 milijona, s čimer se je zasidrala na prvo mesto spletnih bank v Franciji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar