FinD - Novice - OMV v polletju z nižjim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.8.2018

OMV v polletju z nižjim dobičkom

Dunaj, 02. avgusta (STA) - Avstrijski energetski koncern OMV je v prvem letošnjem polletju na ravni skupine vknjižil 1,54 milijarde evrov dobička iz poslovanja, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je znižal za 16 odstotkov na 837 milijonov evrov, je razvidno iz poročila o poslovanju, objavljenega na spletnih straneh družbe.

V drugem četrtletju se je dobiček iz poslovanja zvišal za desetino na 726 milijonov evrov, čisti dobiček pa se je znižal za 12 odstotkov na 346 milijonov evrov.

Kot so zapisali v družbi, se je proizvodnja v drugem četrtletju na letni ravni zvišala za 81.000 sodov naftnega ekvivalenta na dan na 419.000 sodov.

Proizvodni stroški so se znižali za 13 odstotkov, so pa po drugi strani zabeležili upad prodaje zemeljskega plina, in sicer za pet odstotkov na 24,8 teravatnih ur.

Prvi mož družbe Rainer Seele je glede drugega polletja "zelo optimističen", saj se po njegovih besedah držijo načrtov. "Še posebej v zadnjem četrtletju pričakujemo nadaljnjo rast proizvodnje," je dejal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar