FinD - Novice - Volkswagen v drugem četrtletju povečal dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.8.2018

Volkswagen v drugem četrtletju povečal dobiček

Frankfurt, 01. avgusta (STA) - Nemški Volkswagen je v letošnjem drugem četrtletju zabeležil 3,3 milijarde evrov čistega dobička, kar je 6,8 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Ob objavi poslovnega poročila so v podjetju kot največje izzive na trgu izpostavili nova strožja pravila za merjenje izpustov ogljikovega dioksida in mednarodna trgovinska trenja.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je največji svetovni avtomobilski proizvajalec dobre rezultate dosegel kljub temu da je moral za posledice afere po razkritju goljufanja na testih izpušnih plinov odšteti novih 1,6 milijarde evrov.

Prihodki od prodaje so se v drugem četrtletju na letni ravni povečali za 3,4 odstotka na 61 milijard evrov. Skupina Volkswagen, ki vključuje 12 znamk, med drugim luksuzna vozila Porsche in Audi ter bolj dostopno Škodo, je v drugem četrtletju prodala rekordnih 2,8 milijona vozil.

Kljub spodbudnim rezultatom je prvi mož Volkswagna Herbert Diess pozval k previdnosti. "Ne moremo počivati na lovorikah, ker nas v prihajajočih četrtletjih čaka veliko izzivov, predvsem povezanih s testi WLTP," je dejal. Gre za nova pravila za merjenje izpustov ogljikovega dioksida in porabe goriva pri avtomobilih, ki v veljavo stopajo septembra. Med večjimi izzivi je Diess izpostavil še rast protekcionizma.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar