FinD - Novice - Težave evropske industrije zaradi dampinškega uvoza lani večje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.7.2018

Težave evropske industrije zaradi dampinškega uvoza lani večje

Bruselj, 31. julija (STA) - Evropska komisija je objavila poročilo o ukrepih trgovinske zaščite za leto 2017, ki kaže, da so se težave evropske industrije zaradi dampinškega uvoza zaradi industrijskih presežkov še povečale, svoje je dodala še vsesplošna uporaba subvencij. Proizvajalci zato pozivajo Bruselj, naj razmere omili z uporabo instrumentov trgovinske zaščite EU.

Komisija v poročilu pojasnjuje, kako je leta 2017 uporabila svoje protidampinške in protisubvencijske ukrepe za zagotavljanje enakih konkurenčnih pogojev za evropska podjetja v skladu z zahtevami Svetovne trgovinske organizacije.

Število novih preiskav je ostalo visoko, na podobni ravni kot leta 2016, število preiskav o tem, ali naj se obstoječi ukrepi podaljšajo za novo obdobje, pa se je v primerjavi z letom poprej povečalo za 75 odstotkov.

Do konca leta 2017 je komisija opravila 46 preiskav. EU sicer ščiti svoja podjetja pred tujo nepošteno trgovinsko prakso, vendar ostaja odprti trg. Protidampinški in protisubvencijski ukrepi skupaj ne zadevajo več kot 0,31 odstotka skupnega uvoza v EU, so pojasnili v Bruslju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar