FinD - Novice - Nemški piloti Ryanaira podpirajo nadaljevanje stavk
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.7.2018

Nemški piloti Ryanaira podpirajo nadaljevanje stavk

Frankfurt/Dublin, 30. julija (STA) - Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair se bo morda moral soočiti z novimi stavkami. Njegovi nemški piloti so namreč na današnjem glasovanju podprli nadaljnje stavkovne aktivnosti za zvišanje plač in izboljšanje delovnih pogojev, vendar o konkretnih datumih niso govorili, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah sindikata Vereinigung Cockpit je nadaljevanje stavkovnih aktivnosti podprlo 96 odstotkov pilotov. Delodajalcu so dali čas do prihodnjega torka, da predloži ponudbo, primerno za pogajanje.

Kot so zagotovili v sindikatu, bodo z obzirom do potnikov vsako stavko napovedali 24 ur vnaprej.

Ryanair se s stavkami zaposlenih sooča že več tednov. Minuli teden je stavkalo kabinsko osebje, ki si prav tako želi višje plače in izboljšanje delovnih pogojev. Za stavko so se dogovorili sindikati iz Belgije, Italije, Portugalske in Španije, prevoznik pa je moral odpovedati 600 letov. Pet dni prej je moral zaradi stavke pilotov odpovedati 24 poletov med Veliko Britanijo in Irsko.

Sindikati zahtevajo, da letalski prevoznik zaposlene zaposli skladno z zakonodajo države, v kateri delajo, in ne irsko zakonodajo. Prav tako zahtevajo, da Ryanair sindikate prizna kot reprezentativne. Doslej so to namreč storili le za sindikate v Veliki Britaniji in Italiji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar