FinD - Novice - Na Polzeli gradijo 38 novih stanovanj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.7.2018

Na Polzeli gradijo 38 novih stanovanj

Polzela, 28. julija (STA) - Ob enem izmed trgovskih centrov na Polzeli je celjsko podjetje Malteški dvori začelo projekt gradnje 38 stanovanj. Stanovanja v t. i. bloku 5 bodo predvidoma končana julija prihodnje leto. Jeseni bodo začeli še z gradnjo enega bloka, v katerem pa bo 16 varovanih stanovanj. Celotna naložba je ocenjena na pet milijonov evrov.

Varovana stanovanja bodo predvidoma končana maja 2020. Stanovanja bodo velika od 45 do dobrih 100 kvadratnih metrov. Vsa stanovanja bodo namenjena prodaji na trgu in se bodo prodajala kot stanovanjske enote, ne po kvadratnih metrih. Za stanovanjsko enoto bo treba odšteti od 66.000 do 160.000 evrov.

Z gradnjo blokov je sicer že pred leti začelo podjetje Vegrad, ki je šlo nato v stečaj. Zgradili so le kletni del bloka 5, nato pa je bilo gradbišče zaradi stečaja investitorja več let opuščeno. Objekt in okolica sta zaradi vremenskih vplivov, učinkovanja tretjih oseb, opustitve redne in pravilne uporabe ter vzdrževanja gradbišča predvsem za otroke predstavljala življenjsko nevarnost in negativno vplivala na zunanjo podobo naselja.

Gradbišče je zato polzelska občina leta 2014 dodatno sanirala in zaščitila.

Investitor del, omenjeno podjetje Malteški dvori, ki je izvedbo del zaupalo celjskemu Remontu, se je za gradnjo novih stanovanj odločilo zaradi mirne lokacije v središču Polzele, kjer so v bližini tudi vrtec, šola, zdravstvene dejavnosti in druge pomembne ustanove.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar