FinD - Novice - Do leta 2020 Ljubljančanom na voljo še eno kopališče
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.7.2018

Do leta 2020 Ljubljančanom na voljo še eno kopališče

Ljubljana, 29. julija (STA) - Mestna občina Ljubljana je po novem lastnica že več let zapuščenega kopališča Vevče. Pogodbo od odkupu 9900 kvadratnih metrov velikega zemljišča od družbe Salomon sta danes podpisala ljubljanski župan Zoran Janković in direktor omenjenega podjetja Gregor Repič. Župan pričakuje, da bodo na tem mestu do leta 2020 zgradili nov bazen.

Prodajna cena za kvadratni meter znaša 50 evrov, kar pomeni, da bo ljubljanska občina za staro kopališče Vevče odštela nekaj manj kot 500.000 evrov, je za STA povedal Janković.

"Občina je zapuščeni bazen odkupila, da ga bo zgradila na novo, kajti tu ni kaj obnavljati," je še dejal župan. Kot je napovedal, bodo še letos začeli iskati projektanta, ki bo krajanom tega dela Ljubljane vrnil pokrit bazen. Za ogrevanje vode bodo koristili vodo iz Papirnice Vevče.

Janković in Repič sta pogodbo o odkupu kopališča Vevče podpisala ob robu današnjega odprtja prenovljenega dela Zaloške ceste, ki se ga je udeležilo veliko število domačinov.

V okviru prenove so križišče Zaloške ceste, Kašeljske ceste, Milčetove poti in Ceste 30. avgusta v želji po izboljšanju prometne varnosti preuredili v krožišče. "Odprli smo krožišče na enem križišču, ki je bilo 50 let res zelo nevarno," je bil zadovoljen Janković. Prav tako so uredili kolesarske steze in pločnika.

Občina je s tem končala letošnje glavne obnove v četrtni skupnosti Polje - Zalog. Med njimi je Janković poleg ureditve krožišča izpostavil še nov vrtec v Kašlju, energetsko sanacijo zdravstvenega doma in osnovne šole Polje ter dograditev osnovne šole Zadobrova.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar