FinD - Novice - Uporabniki Centra Obala za vselitev čakajo še na pridobitev uporabnega dovoljenja za objekt
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.7.2018

Uporabniki Centra Obala za vselitev čakajo še na pridobitev uporabnega dovoljenja za objekt

Debeli rtič, 29. julija (STA) - Gradnja objekta Centra Obala za osebe s posebnimi potrebami na Debelem rtiču je v zaključni fazi, so pojasnili na ministrstvu za delo. Uporabniki se bodo v center lahko vselili po pridobitvi uporabnega dovoljenja ter dobavi in montaži opreme, pri čemer so postopki za pridobitev uporabnega dovoljenja še v teku.

Gradbena dela so že zaključena, dokončujejo le še senčila in detajle, ki so potrebni za pripravo montaže opreme, so za STA pojasnili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Upravni postopki za izvedbo tehničnega pregleda in pridobitev uporabnega dovoljenja so v teku, roki pa so odvisni od izvedbe upravnih postopkov. Po oceni ministrstva bi se uporabniki v Center Obala tako lahko vselili po pridobitvi uporabnega dovoljenja ter dobavi in montaži opreme.

Gradnjo so do zdaj spremljali številni zapleti in zamude. Po tistem, ko so v lanskem letu dela zaradi nesporazumov med izvajalcem del, podjetjem Dema Plus, in ministrstvom celo za nekaj tednov zastala, so kot skrajni rok za predajo objekta določili konec julija letos, ampak bo očitno prišlo do dodatnega zamika.

Kot so dodali na ministrstvu, so v času gradnje izvedli dodatne protipoplavne ukrepe za zaščito in varnost objekta in okolice, vrednost teh dodatnih del pa je znašala 160.000 evrov. Celotna vrednost investicije je sicer znašala slabih 3,5 milijona evrov brez DDV.

Temeljni kamen t. i. Centra Obala so položili decembra 2015 po dolgoletnih prizadevanjih staršev, da bi vzpostavili tovrsten center bliže domovom varovancev.

V centru bodo zagotovili prostor za skupno 24 odraslih varovancev. Gradnja enote na Debelem rtiču je posebej pomembna, ker obalno-kraška regija še nima tovrstne ustanove. Sredstva je zagotovilo ministrstvo za delo, Rdeči križ Slovenije pa je dal na razpolago zemljišče.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar