FinD - Novice - NLB po raziskavi E-laborata z najboljšo mobilno banko
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.7.2018

NLB po raziskavi E-laborata z najboljšo mobilno banko

Ljubljana, 29. julija (STA) - Najboljše mobilne banke tako z vsebinskega kot uporabnostnega vidika so NLB, Nova KBM in Sberbank, je pokazala raziskava mobilnega bančništva v Sloveniji, ki jo je v 14 mobilnih bankah v Sloveniji izvedlo podjetje E-laborat.

Strokovnjaki so v vsebinskem delu raziskave zajeli vsebine in funkcionalnosti, ki so na voljo v mobilnih bankah, v uporabnostnem delu pa so preverili, kakšno uporabniško izkušnjo mobilne banke zagotavljajo ob izvajanju postopkov. Pregledali so tudi postopke nameščanja mobilne banke in načine prijave v mobilno banko ter preizkusili, kako deluje pomoč uporabnikom in kako odzivna je tehnična podpora.

Raziskava je pokazala, da NLB mobilna banka Klikin ponuja največ vsebin in funkcionalnosti (67 odstotkov), prav tako zagotavlja najboljšo uporabniško izkušnjo (97 odstotkov). V raziskavi so med drugim navedli, da je NLB edina banka, ki omogoča spletni klepet in video klic s strokovnjakom tudi prek mobilne banke 24 ur na dan, vse dni v letu, so sporočili iz NLB.

"Tako kot v drugih panogah tudi v bančništvu opažamo hitro prilagajanje uporabnikov na digitalizacijo. Naraščanje mobilnega bančništva v NLB beležimo od vsega začetka, izrazite skoke pa opazimo predvsem ob uvedbi novosti," je, kot so sporočili iz banke, povedala direktorica razvoja in upravljanja prodaje v NLB Tanja Piškur.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar