FinD - Novice - Konzum lani z 1,2 milijarde evrov prihodkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.7.2018

Konzum lani z 1,2 milijarde evrov prihodkov

Zagreb, 27. julija (STA) - Hrvaški trgovec Konzum iz koncerna Agrokor je lani ustvaril 9,1 milijarde kun (1,2 milijarde evrov) prihodkov, kar je približno 1,4 milijarde kun manj kot predlani. Kot so navedli v današnjem sporočilu, so v drugi polovici lanskega leta uspeli stabilizirati poslovanje.

V Konzumu so izpostavili, da je bilo lansko leto zelo zahtevno, ker so imeli zaradi poslovnih težav, ki so grozile obstoju celotnega Agrokorja, nižje prihodke. Spomnili so, da je bilo najbolj na udaru lansko prvo četrtletje, nato pa je Agrokor prevzela izredna uprava.

Navedli so, da so negativne trende uspeli ustaviti sredi lanskega leta ter da je letos prišlo do "popolnega preobrata". V prvem letošnjem polletju so imeli za 63 milijonov kun večji dobiček, kot so načrtovali, je izpostavil predsednik uprave Konzuma Slavko Ledić.

Dodal je, da je Konzum kljub triodstotni izgubi tržnega deleža še zmeraj vodilna trgovska veriga na Hrvaškem z 22,4-odstotnim deležem. Znižanju tržnega deleža naj bi botrovalo zaprtje 80 Konzumovih trgovin kot tudi prodaja verige kozmetičnih trgovin Kozmo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar