FinD - Novice - McDonald's s četrtletnim dobičkom in prihodki presegel pričakovanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.7.2018

McDonald's s četrtletnim dobičkom in prihodki presegel pričakovanja

New York, 26. julija (STA) - Veriga restavracij hitre prehrane McDonald's je v drugem četrtletju letošnjega leta ustvarila 1,49 milijarde dolarjev čistega dobička, prihodki pa so nazadovali za 12 odstotkov na 5,35 milijarde dolarjev. Oboje je preseglo pričakovanja analitikov, kljub temu pa se delnice McDonald'sa cenijo.

Do sredine dneva so se delnice pocenile za 2,5 odstotka na 154,92 dolarja. Razlog za padanje cene delnic je padec skupne svetovne prodaje v restavracijah, ki so v lasti družbe, za 27 odstotkov v primerjavi z drugim četrtletjem lani. Rast v ZDA v restavracijah, ki so odprte najmanj leto dni, se je upočasnila na 2,6 odstotka.

Čisti dobiček McDonald'sa je od lani narasel z 1,39 na 1,49 milijarde dolarjev, prilagojeni brez enkratnih stroškov, kot je bilo 92 milijonov dolarjev za prestrukturiranje, pa je znašal 1,99 dolarja na delnico, kar je za pet centov več od napovedi analitikov. Dobiček je rasel tudi zaradi nižjih davkov v ZDA.

Prihodki so nazadovali za 12 odstotkov na 5,35 milijarde dolarjev, tudi zaradi prodaje nekaterih restavracij imetnikom franšize.

McDonald's se je v četrtletju ubadal s problemom solate, ki so jo morali umakniti iz prodaje v 3000 lokalih po ZDA, ker je bila okužena s paraziti.

Prihodki bodo zaradi strateškega preoblikovanja franšiz še naprej slabi. McDonald's želi še nadalje zmanjševati delež restavracij, ki so v lasti matičnega podjetja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar