FinD - Novice - Puma z rastjo dobička in dobrimi obeti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.7.2018

Puma z rastjo dobička in dobrimi obeti

Frankfurt, 26. julija (STA) - Nemški proizvajalec športne opreme Puma je v drugem letošnjem četrtletju ustvaril 31,1 milijona evrov čistega dobička, kar je 42 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Prihodki od prodaje so v medletni primerjavi narasli za 15 odstotkov na 1,05 milijarde evrov. Puma je ob tem dvignila napoved glede rasti prihodkov za celotno leto.

Kot je ob objavi četrtletnih poslovnih izidov povedal prvi mož družbe iz Herzogenauracha pri Frankfurtu Bjorn Gulden, so po vseh regijah in skupinah izdelkov zabeležili dvomestno rast.

Ob tem je Gulden pojasnil, da jim je k dobremu poslovanju pomagalo tudi dejstvo, da je bila Puma uradni opremljevalec francoske in belgijske nogometne reprezentance, ki sta na nedavno zaključenem SP v Rusiji zasedli prvo in tretje mesto, iz njiju pa prihajata tudi dva izmed največjih zvezdnikov prvenstva, Francoz Antoine Griezmann in Belgijec Romelu Lukaku.

Gulden je po poročanju tujih tiskovnih agencij izpostavil tudi zelo dober odziv kupcev na odločitev, da se Puma, katere ustanovitelj je Rudolf Dassler (njegov brat Adi je ustanovil tekmeca Adidas), po dveh desetletjih vrne v košarko. Pod svoje okrilje je tako družba dobila več obetavnih novincev v severnoameriški ligi NBA, njen "kreativni svetovalec" za košarkarsko obutev pa je postal raperski mogul Jay-Z.

Puma je v luči spodbudnega prvega polletja ohranil napoved glede dobička iz poslovanja, ki naj bi dosegel med 310 in 330 milijoni evrov, medtem ko je napoved rasti prihodkov izboljšal za dve odstotni točki na 12 do 14 odstotkov. Lani je sicer Puma ustvarila rekordnih 4,14 milijarde evrov prihodkov od prodaje. Kot glavno tveganje za napoved so sicer v podjetju navedli "zahtevno globalno trgovinsko okolje".

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar