FinD - Novice - Ryanair bo v luči stavk ukinil več kot 300 delovnih mest
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.7.2018

Ryanair bo v luči stavk ukinil več kot 300 delovnih mest

Dublin, 25. julija (STA) - V Ryanairu so v luči stavk, zaradi katerih so morali odpovedati več sto letov, zagrozili, da bodo ukinili več kot 300 delovnih mest. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je največji evropski nizkocenovni letalski prevoznik obvestila o odpovedi z 90-dnevnim rokom že izročil več kot 100 pilotom in več kot 200 članom kabinskega osebja.

Ryanair namerava letošnjo zimo oklestiti tudi floto letal v Dublinu, in sicer s 30 na okoli 24, še poroča agencija. V letalskem prevozniku so pojasnili, da so zabeležili precejšnji padec nakupa vozovnic vnaprej, kar pripisujejo prav seriji stavk tamkajšnjih pilotov.

Do napovedi prihaja dan po tem, ko je ducat pilotov v Dublinu izvedlo tretjo enodnevno stavko zaradi delovnih pogojev in plač.

Medtem ko se prevoznik v domači Irski sooča s številnimi težavami, pa pospešeno rast beležijo na Poljskem s čarterskim letalskim prevoznikom Ryanair Sun. "Obžalujemo, da bomo letošnjo zimo v Dublinu zmanjšali število letal, a se je uprava odločila, da bomo letala premestili na tiste trge, kjer uživamo močno rast," je pojasnil izvršni direktor družbe Peter Bellew.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar