FinD - Novice - ZZZS z navodilom izvajalcem glede uporabe belih zalivk, še vedno možnost tudi amalgama
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.7.2018

ZZZS z navodilom izvajalcem glede uporabe belih zalivk, še vedno možnost tudi amalgama

Ljubljana, 19. julija (STA) - Zavod za zdravstveno zavarovanje je danes izdal okrožnico zobozdravnikom glede uporabe belih zalivk namesto amalgamskih. Po novem bo za otroke do 15. leta starosti, nosečnice in doječe matere standardna zalivka bela. Bo pa lahko zobozdravnik še vedno vstavil tudi amalgamsko zalivko, če bo to nujno iz zdravstvenih razlogov.

Skladno z evropsko uredbo se od 1. julija letos opušča uporaba amalgama, sprva za določene skupine prebivalstva, in sicer za doječe matere, nosečnice in otroke. Zato so na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) pripravili spremembe pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, po katerih imajo te skupine brezplačne bele zalivke.

Izvajalci, ki bodo ZZZS obračunali bele zalivke za nosečnice ali doječe matere, morajo glede na navodila v okrožnici zapisati stanje zavarovanke v kartoteko. Doječa mati lahko dobi belo zalivko na stroške obveznega zdravstvenega zavarovanja dokler doji, a najdlje do 18. meseca starosti otroka.

Če so izvajalci vstavili pri teh skupinah bele zalivke v obdobju med 1. julijem in koncem avgusta, na ZZZS predlagajo, da te storitve obračunajo septembra.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar