FinD - Novice - Trump ogorčen nad globo, ki jo je Googlu naložila EU
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.7.2018

Trump ogorčen nad globo, ki jo je Googlu naložila EU

Washington, 19. julija (STA) - Predsednik ZDA Donald Trump je ogorčen nad kaznijo, ki jo je ameriškemu tehnološkemu velikanu Googlu zaradi kršenja konkurenčnih pravil izrekla EU. "Sem vam rekel! EU je enemu od naših najboljših podjetij Googlu prisolila pet milijard dolarjev drago klofuto. Zares izkoriščajo ZDA, a ne za dolgo," Trumpa povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Evropska komisija je v sredo potrdila rekordno 4,3 milijarde evrov (pet milijard dolarjev) visoko kazen, ki jo je Googlu izrekla zaradi kršenja evropskih konkurenčnih pravil. Po oceni komisije je Google zlorabil prevladujoč tržni položaj svojega operacijskega sistema za mobilne naprave Android.

"Google je Android uporabil kot sredstvo za utrditev prevlade svojih brskalnikov," je ob potrditvi najvišje globe, ki jo je doslej izrekla EU, dejala evropska komisarka za konkurenco Margrethe Vestager.

V Googlu so že napovedali, da se bodo na kazen EU pritožili. "Android je ustvaril večjo izbiro za vse, ne manjše," so prepričani v podjetju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar