FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.7.2018

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 16. julija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Postojnska jama, največji lastnik družbe Certa holding, ki ima posredno prek podjetja Certa v lasti Hotel Cerkno s tamkajšnjim smučarskim središčem, 85,52 odstotka kobariškega podjetja TIK, ki proizvaja medicinske pripomočke za enkratno uporabo, ter četrtinski delež v tovarni elektrotermičnih aparatov Eta Cerkno, je pridobila še 10 odstotkov delnic Certe holding. Njen delež v družbi se je tako zvišal na skoraj 60 odstotkov. Delnice je Postojnska jama, ki je v lasti znanega podjetnika Marjana Batagelja, kupila od drugega največjega posamičnega lastnika Jožefa Močnika, je razvidno iz objave prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Delničarji družbe Lameta bodo v torek na skupščini, ki jo je zahtevalo Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD), odločali o imenovanju posebnega revizorja, vložitvi tožbe za povrnitev škode in imenovanju posebnega zastopnika, odpoklicu in imenovanju članov nadzornega sveta družba ter nezaupnici upravi. Z imenovanjem posebnega revizorja želijo v VZMF preveriti posle Lamete s subjekti, kjer imajo člani vodenja ali nadzora ekonomski interes ali imajo tak interes njihovi družinski člani, ter hkrati predlagajo glasovanje o vložitvi tožb za povrnitev škode, so sporočili iz združenja.

Stečajna upraviteljica Merkurja Simona Goriup je na spletni strani Ajpesa objavila vabilo k oddajo ponudb v prodaji 6,06-odstotnega deleža stečajnega dolžnika v družbi Zeos. Ponudbe bo zbirala en mesec, vsebovati pa morajo točno opredeljen predmet nakupa, ceno in rok plačila. Ponudbe bodo zavezujoče.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar