FinD - Novice - Delavci Kovinoplastike v podporo sindikalistu Hogetu, stavke ni bilo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.7.2018

Delavci Kovinoplastike v podporo sindikalistu Hogetu, stavke ni bilo

Lož, 06. julija (STA) - Dopoldne je več predstavnikov zaposlenih v Kovinoplastiki Lož kot tudi predstavnikov sindikata SKEI prišlo izrazit podporo sindikalistu Alešu Hogetu, ki mu grozi izredna odpoved delovnega razmerja. Kot je pojasnil Hoge, so zaposlene sicer pozvali, naj gredo delat, tako da do opozorilne stavke ni prišlo. Kakšna bo usoda sindikalista, še ni jasno.

Vodstvo Kovinoplastike Lož je nedavno sprožilo postopek izredne odpovedi predsedniku sveta delavcev Hogetu, ki je obenem tudi podpredsednik Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije (SKEI). Očitajo mu več kršitev obveznosti iz delovnega razmerja, pri čemer naj bi Hoge v času opravljanja sindikalne dejavnosti dejansko opravljal zasebne aktivnosti, kar pa je sindikalist odločno zanikal.

Hoge je bil za danes zjutraj povabljen na zagovor pred izredno odpovedjo, a je že pred tem dal vedeti, da se ga ne bo udeležil. Namesto tega so danes prišli izrazit podporo Hogetu tako zaposleni kot predstavniki SKEI.

Na sestanku so jim pojasnili situacijo, a jih obenem pozvali, naj gredo delat. Ves teden so na zaposlene namreč izvajali pritisk, je navedel Hoge, med drugim je njegova namestnica prejela opozorilo delodajalca zaradi organiziranja spontane zaustavitve dela.

Hoge je še pojasnil, da bodo počakali še do 14. ure, ko bodo prišli delavci iz naslednje izmene, sicer pa je z doslej izkazano podporo zadovoljen. Kaj se bo zdaj zgodilo z njim, Hoge ni mogel povedati, je pa napovedal, da se bo "boril do konca".

V Kovinoplastiki so za STA pojasnili, da je postopek zoper Hogeta zaradi suma več kršitev pogodbenih ali drugih obveznosti iz delovnega razmerja še v teku in ga zato ne morejo komentirati. Sicer pa delo v podjetju po njihovih navedbah danes poteka nemoteno.

Dopoldanskega shoda se je udeležila tudi Lidija Jerkič, predsednica ZSSS, ki hkrati še vedno vodi tudi SKEI, ki je z dogajanjem v Kovinoplastiki Lož že seznanila pristojno inšpekcijo, je poročal Radio Slovenija. "Zame je to preprečevanje sindikalnega dela," je dejala Jerkičeva, ki je o dogajanju obvestila tudi varuhinjo človekovih pravic.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar