FinD - Novice - Stavkovni odbor družbe Štore Steel predstavil predlog o višjih plačnih količnikih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.7.2018

Stavkovni odbor družbe Štore Steel predstavil predlog o višjih plačnih količnikih

Štore, 09. julija (STA) - Stavkovni odbor družbe Štore Steel je pripravil predlog o višjih plačnih količnikih za zaposlene v jeklarni, ki so konec junija izvedli opozorilno stavko. Kot je danes za STA povedal predsednik Konfederacije svobodnih sindikatov Gvido Novak, so predlagali upravi 23-odstotni dvig količnika, zmanjšan za 1,2 odstotka na račun višjih plač.

Uprava družbe Štore Steel je vsem zaposlenim s 1. junijem zvišala plače za sedem odstotkov. Novak je še dejal, da bodo v torek o njihovem predlogu za zvišanje količnika za težke pogoje dela v jeklarni nadaljevali pogajanja z upravo železarne, predvidoma v petek pa naj bi sklenili aneks h podjetniški kolektivni pogodbi.

Novak ocenjuje, da štorska železarna posluje odlično, da ima dovolj naročil in da je proizvodnja rekordna. Največji problem so po njegovih besedah osnovne plače, ki so zelo nizke.

Vodstvo družbe je sredi junija zaključilo pogajanja o dvigu plač s sindikatom SKEI. Osnovna plača vsem zaposlenim se bo po pojasnilih poslovodstva zvišala za sedem odstotkov, delavcem v jeklarni, kjer so delovne razmere najslabše, pa se bo količnik dvignil za eno ali dve točki.

V omenjenem sindikatu ocenjujejo, da je dvig osnovnih plač, ko se dogovor natančneje prouči, v resnici minimalen in predstavlja prej le štiri odstotke. Bistvo njihove stavkovne zahteve je medtem predvsem dvig dodatka za pogoje dela, ki se je s spremembami sistemizacij z leti izničil, so še dodali v sindikatu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar