FinD - Novice - Sindikalist Hoge v postopku izredne odpovedi v Kovinoplastiki Lož
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.7.2018

Sindikalist Hoge v postopku izredne odpovedi v Kovinoplastiki Lož

Lož, 04. julija (STA) - Podpredsednik sindikata SKEI Aleš Hoge in predsednik sveta delavcev v Kovinoplastiki Lož je za STA potrdil, da je delodajalec proti njemu sprožil postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Ob tem je zavrnil vse očitke in kot pravi razlog za potezo delodajalca izpostavil svoja sindikalna prizadevanja.

Kot je razvidno iz vabila na zagovor pred izredno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, ki ga je Hoge posredoval STA, mu delodajalec med drugim očita več kršitev pogodbenih ali drugih obveznosti iz delovnega razmerja ter hujše kršitve pogodbene ali druge obveznosti, storjene naklepno ali iz hude malomarnosti. Konkretno naj bi Hoge v času opravljanja sindikalne dejavnosti opravljal zasebne aktivnosti, od pitja kave in deljenja propagandnega predvolilnega materiala do počitnikovanja s partnerko.

Delodajalec je Hogeta ob tem povabil na zagovor, ki bo ta petek na sedežu Kovinoplastike.

Hoge, ki je med drugim opozoril, da ga je v več primerih snemal zasebni detektiv, je očitke v celoti zavrnil kot neutemeljene. Kot je napovedal, imajo tudi pripravljene sklepe, da v petek, če bo treba, izvedejo stavko zaradi pritiska delodajalca nanj kot predsednika sveta delavcev, njegovo namestnico in zaposlene.

Pravo ozadje za postopek zoper njega Hoge sicer vidi v tem, da sindikalisti opozarjajo na različne probleme, kot so selitev dela proizvodnje, prenehanje pogajanj o podjetniški kolektivni pogodbi in tožbe v zvezi z delovno dobo pri drugem delodajalcu. "Oni mene onemogočajo," je še povzel sindikalist.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar