FinD - Novice - Delničarjem Elektra Ljubljana 12 centov dividende
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.7.2018

Delničarjem Elektra Ljubljana 12 centov dividende

Ljubljana, 04. julija (STA) - Skupščina Elektra Ljubljana je danes sklenila, da se za izplačilo dividend nameni vseh 4,47 milijona evrov lanskega bilančnega dobička. Tako bodo delničarji za vsako delnico prejeli 12 centov bruto dividende, so sporočili iz Elektra Ljubljana.

Dividende bodo na predlog društva Mali delničarji Slovenije (MDS), ki je na skupščini zastopalo nekaj več kot 317.000 delničarjev oz. en odstotek glasovalnih pravic, izplačane 31. avgusta. Uprava in nadzorniki družbe so sicer predlagali, da se dividende izplačajo 4. oktobra, skupščina pa je imela na mizi še nasprotni predlog Adriatic Slovenice, da bi se dividende izplačale 31. julija.

Delničarji so upravi in nadzornemu svetu družbe podelili razrešnico za delo v lanskem letu, za revizorja letošnjega poslovanja pa imenovali družbo BDO revizija.

Skupščina, na njej je bilo sicer prisotnega 89,32 kapitala, se je seznanila tudi s poslovanjem družbe v lanskem letu. Elektro Ljubljana je leto 2017 končal s 13,98 milijona evrov čistega dobička, potem ko ga je bilo leto prej za 16,9 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar