FinD - Novice - Za Vinag tudi tokrat ni bilo zanimanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.7.2018

Za Vinag tudi tokrat ni bilo zanimanja

Maribor, 03. julija (STA) - Današnja dražba, na kateri je bil za izklicno ceno 1,8 milijona evrov naprodaj poslovni kompleks mariborske vinarske družbe Vinag, ni bila uspešna, saj ni bila vplačana nobena varščina, je poročal Radio Slovenija.

Današnja dražba je bil šesti poskus prodaje premoženja in drugi po izklicni ceni 1,8 milijona evrov.

Stečajni upravitelj Vinaga Simon Prelogar po februarski neuspešni dražbi sicer napovedal, da bo razmislil o možnostih vnovičnega zbiranja nezavezujočih ponudb in delitvi poslovne celote na dva dela.

Tako bi posebej iskal lastnika za staro klet pod mariborskim mestnim središčem, ki bi lahko bila zanimiva za turistično-gostinske ponudnike, medtem ko ostalo premoženje zanima vinarje. A je bilo tudi na tokratni dražbi naprodaj premoženje kot celota, saj se avstrijski upnik Raiffeisenlandesbank Kärnten ni strinjal z nezavezujočim zbiranjem ponudb in tudi ne z ločeno prodajo.

Stečajni upravitelj je sicer na dražbi oktobra lani že sklenil prodajno pogodbo z ameriškim poslovnežem slovenskih korenin Jamesom Lukežičem, a je januarja od nje odstopil, ker Lukežič v dogovorjenem roku ni plačal kupnine.

Lukežič je pozneje vložil tožbo, s katero od Vinaga zahteva vračilo 180.000 evrov, ki jih je vplačal kot varščino, Prelogar pa jih je lahko zadržal.

Premoženje Vinaga poleg stare kleti pod mestnim središčem Maribora med drugim vključuje še novo klet v Košakih ter vinograde v Košakih, Jarenini in Svečini, ki so bili do konca lanske trgatve v najemu Ptujske kleti. Da letošnji pridelek ne bi propadel, se je s kletjo dogovoril, da še naprej obdeluje vinograde, vendar na stroške dolžnika, ki bo tudi obdržal grozdje.

Premoženje je bilo v stečaju Vinaga prvič naprodaj leta 2015 po izklicni ceni 4,2 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar