FinD - Novice - Furs poziva k vložitvi napovedi za odmero dohodnine za lani
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.7.2018

Furs poziva k vložitvi napovedi za odmero dohodnine za lani

Ljubljana, 03. julija (STA) - Finančna uprava RS (Furs) je danes opomnila, da morajo zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine, ki do 15. junija na dom niso prejeli informativnega izračuna, dohodninsko napoved vložiti sami. Rok za to se bo iztekel 31. julija, so sporočili iz Fursa.

Zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine so najpozneje do 15. junija na dom prejeli informativni izračun dohodnine. Furs jih je sestavil na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga davčni urad, in podatkov, ki so jih upravi do 5. februarja posredovali zavezanci, ter jih odpremil za vse zavezance za dohodnino, ne glede na višino prejetega dohodka.

Če zavezanec za vložitev napovedi za odmero dohodnine do 15. junija na dom ni prejel informativnega izračuna dohodnine, čeprav je imel v letu 2017 dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino, mora dohodninsko napoved vložiti sam, ne glede na višino prejetega dohodka. Napoved vloži na finančnem uradu, v katerem je v času vložitve napovedi vpisan v davčni register.

Obrazec napovedi za odmero dohodnine je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani Fursa. Napoved je mogoče s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali brez digitalnega potrdila poslati tudi v elektronski obliki prek portala eDavki, so spomnili.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar