FinD - Novice - Slovenski NERVteh do milijonske investicije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.7.2018

Slovenski NERVteh do milijonske investicije

Ljubljana, 02. julija (STA) - Ameriških investicijski sklad VectoIQ je v slovenski visokotehnološki startup NERVteh investiral 1,2 milijona dolarjev. Svež kapital je namenjen razvoju in trženju naprednih tehnologij na področju ocenjevanja in usposabljanja voznikov ter testiranja algoritmov za avtonomno vožnjo, so sporočili iz iniciative Startup Slovenija.

Prihodnji cilji startupa NERVteh so usmerjeni v širitev prodajne mreže in pridobivanja velikih poslov z glavnimi igralci v avtomobilski in zavarovalniški industriji. Investicijo enega vodilnih ameriških investicijskih skladov na področju mobilnosti in avtonomne vožnje bodo zato po navedbah iniciative namenili financiranju poslovnega in tehnološkega razvoja ter marketinga.

Mlado visokotehnološko podjetje NERVteh je domači in svetovni javnosti znano po svojem tehnološko in dizajnersko dovršnem simulatorju vožnje. Ta se ponaša s patentirano premično platformo in popolnoma prilagodljivimi voznimi scenariji, ki voznika postavijo v resnično okolje.

Opremljen je s številnimi psihofiziološkimi senzorji za zbiranje biometričnih podatkov voznika, ki se lahko uporabljajo za profiliranje voznikov v avtomobilski industriji, prometnih organizacijah, voznih parkih podjetij ter v zavarovalniški industriji.

Podjetje se je od ustanovitve leta 2013 do danes usmerilo na B2B trg in svoje storitve ponuja predvsem na področju ocenjevanja in usposabljanja voznikov, dodatno pa tudi pri ocenjevanju in testiranju interakcije človek-stroj v vozilih ter raziskavah na področju avtonomne vožnje.

Med uporabnike njihovih storitev se uvrščajo podjetja, kot so Ford Motor Company. Med domačimi uporabniki pa so Zavarovalnica Triglav, Akrapovič, Javna agencija RS za varnost prometa, Pošta Slovenije, Viberate in drugi.

Po navedbah Stratup Slovenija se je NERVteh leta 2015 začel pogovarjati tudi z ameriškim velikanom Google za testiranje vožnje v Googlovem samovozečem vozilu. Ta projekt je Google sicer ustavil, a po besedah direktorja NERVteh Mateja Vengusta z Googlom ohranjajo stike.

Ekipa trenutno šteje 20 sodelavcev, v njej pa je osem magistrov in šest doktorjev znanosti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar