FinD - Novice - V Kočevju nameravajo graditi sistem kogeneracije na lesno biomaso
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.6.2018

V Kočevju nameravajo graditi sistem kogeneracije na lesno biomaso

Kočevje, 25. junija (STA) - Občina Kočevje in italijansko podjetje Mittelenergy sta pred kratkim v Kočevju podpisala pismo o nameri gradnje novega sistema kogeneracije na lesno biomaso za ogrevanje na območju mesta in njegove okolice. Kot so ocenili, naj bi naložba stala štiri milijone evrov, obetajo si tudi denarno podporo Agencije za energijo.

Na kočevski občini so pojasnili, da je razlog za v četrtek podpisano pismo o zavezi sodelovanja z omenjenim podjetjem javni poziv k prijavi projektov naprav za proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov energije in v soproizvodnji toplote in elektrike z visokim izkoristkom oz. tovrstna podporna shema, ki jo bo oktobra objavila Agencija za energijo.

Dodali so, da omenjeni podpis predstavlja prvi korak k uresničitvi energetskega bloka v Kočevju oz. novega sistema kogeneracije na lesno biomaso za soproizvodnjo toplote in električne energije moči 5,2 megavata in nekaj manj kot megavatno uro električne energije.

Hkrati gre za dejanje v smeri občinske usmerite k lokalnemu lesnemu gradivu oz. za njeno prizadevanje za čim večjo in cenejšo uporabo lesne biomase pri ogrevanju občanov ter podjetij na njenem območju.

Kot pomemben cilj so na kočevski občini navedli tudi zagotavljanje okoljske trajnosti in z omejitvijo nepotrebnih cestnih prevozov omejevanje izpustov toplogrednih plinov.

Z vzpostavitvijo sistema kogeneracije bodo cenovno ugodno in okoljsko bolj sprejemljivo ogrevanje zagotovili tudi za industrijske odjemalce v novo rastoči kočevski coni Lik, ki jo že komunalno opremljajo, so še sporočili s kočevske občine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar