FinD - Novice - Hoteli na Mariborskem Pohorju dobili novega najemnika
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.6.2018

Hoteli na Mariborskem Pohorju dobili novega najemnika

Ljubljana, 21. junija (STA) - Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo hotele nekdanjega Športnega centra Pohorje na Mariborskem Pohorju dala v najem podjetju Playgreen Mirana Ferka. Zaenkrat enoletna najemna pogodba za hotele Arena, Bolfenk in Videc bo stopila v veljavo septembra, so danes za STA potrdili na DUTB.

Štirizvezdična Arena zajema 60 sob, velnes in 14.400 kvadratnih površin okoli hotela, Bolfenk s štirimi in Videc s tremi zvezdicami pa skupno 50 sob, 23 apartmajev in 18.700 kvadratnih metrov zunanjih površin, ki vključujejo tudi nogometno igrišče.

Podjetje Playgreen s sedežem v Mariboru je registrirano za organizacijo in svetovanje v gostinstvu in turizmu. Ukvarja se predvsem z organizacijo priprav športnih klubov in v tej vlogi je Ferk pred leti že sodeloval s Športnim centrom Pohorje.

Pohorske hotele, ki jih je slaba banka leta 2014 tik pred stečajem Športnega centra Pohorje izvzela iz premoženja, imajo trenutno v najemu Terme Maribor, ki so v ruski lasti, a se želijo po neuradnih navedbah medijev iz njih umakniti. Najemna pogodba se jim izteče konec letošnjega avgusta.

Kljub objavi poziva za oddajo hotelov v najem se na DUTB nadaljujejo prizadevanja za njihovo prodajo. Po neuradnih podatkih so na zadnji poziv marca letos prejeli več ponudb, pogajanja z interesenti še trajajo. Med interesenti za nakup je tudi Ferk.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar