FinD - Novice - Pri novih stanovanjih stroški materiala višji, stroški dela nižji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.6.2018

Pri novih stanovanjih stroški materiala višji, stroški dela nižji

Ljubljana, 15. junija (STA) - Gradbeni stroški za nova stanovanja so bili v prvem četrtletju letos glede na zadnje lansko nižji, glede na prvo četrtletje lani pa višji. Pri tem so bili tako na četrtletni kot na letni ravni stroški gradbenega materiala višji, stroški dela pa nižji, je danes objavil državni statistični urad.

Gradbeni stroški za nova stanovanja so bili v prvem četrtletju za 2,2 odstotka nižji kot v zadnjem četrtletju lani in za 1,2 odstotka višji kot v prvem lanskem četrtletju. Glede na povprečje za leto 2015 so bili višji za 4,2 odstotka.

Stroški gradbenega materiala so bili glede na prejšnje četrtletje ponovno višji, tokrat za 1,1 odstotka. Glede na prvo četrtletje 2017 so bili višji za 2,9 odstotka, glede na povprečje za leto 2015 pa za 4,1 odstotka.

Stroški dela pri gradnji novih stanovanj so se v prvem četrtletju glede na prejšnje četrtletje znižali za 6,5 odstotka, vendar pa so se pred tem glede na prejšnje četrtletje dvakrat zaporedoma zvišali. Glede na prvo četrtletje 2017 so bili nižji za 1,3 odstotka, glede na povprečje za leto 2015 pa so bili za 4,3 odstotka višji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar