FinD - Novice - Za vključevanje oseb na trg dela nova evropska sredstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.6.2018

Za vključevanje oseb na trg dela nova evropska sredstva

Ljubljana, 05. junija (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločbo o finančni podpori za program spodbujanja vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela. Za izvedbo programa Pripravljeni na spremembe bo na voljo štiri milijone evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 3,2 milijona evrov.

Kot so sporočili iz vladne službe, je namen programa spodbujanje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela. V okviru programa jim bodo nudili celovito podporo v obliki informiranja, motiviranja, kariernega svetovanja, različnih usposabljanj in izobraževanj.

Program bo prispeval tudi k njihovi boljši usposobljenosti in razvoju veščin za samostojno vodenje kariere, so prepričani v vladni službi za razvoj in evropsko politiko.

"Cilj programa je vključiti več kot 3000 oseb, katerih zaposlitev je ogrožena. Gre za specifično ciljno skupino, ki ji do sedaj ni bila namenjena posebna pozornost," so še zapisali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar