FinD - Novice - Zaposleni v Tabu si želijo informacij o dogajanju v podjetju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.6.2018

Zaposleni v Tabu si želijo informacij o dogajanju v podjetju

Mežica, 01. junija (STA) - Potem ko je časnik Finance v sredo objavil neuradne informacije, da je Tovarna akumulatorskih baterij Mežica tik pred prodajo strateškemu partnerju, je med zaposlenimi in v lokalnem okolju precej razburjenja, saj uradnih pojasnil o tem ni. Predvidoma bo v ponedeljek, če bodo dobili več informacij, potekala seja sindikata Skei in sveta delavcev.

"Trenutno nimamo še nobenih uradnih informacij o tem, kaj se dogaja, tako da ni jasno, ali bomo sploh imeli skupno sejo sindikata in sveta delavcev. Za zdaj je seja še predvidena. Možno je tudi, da bo seja v torek," je za STA danes povedal predsednik koroške regijske organizacije Sindikata kovinske in elektroindustrije (Skei) Vili Novak.

Direktor Tovarne akumulatorskih baterij (Tab) Bogomir Auprih, ki je tudi največji posamični lastnik Taba, je po Novakovih informacijah zavezan molčečnosti in ne daje izjav. Tako zaposleni kot v sindikatu pa si želijo informacij o tem, kaj se dogaja in kaj jih čaka v prihodnosti. "Ni nam vseeno," je danes dejal Novak.

Po neuradnih informacijah Financ je Tab tik pred prodajo južnoafriškemu proizvajalcu baterij Metair. Posel naj bi bil vreden okoli 300 milijonov evrov, odločitev glede prodaje pa naj bi bila znana pred koncem poletja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar