FinD - Novice - Deutsche Bank s poravnavo zaradi manipulacij z obrestnimi merami
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.2.2018

Deutsche Bank s poravnavo zaradi manipulacij z obrestnimi merami

New York/Frankfurt, 28. februarja (STA) - Največja nemška banka Deutsche Bank je v ZDA sklenila 240 milijonov dolarjev (194 milijonov evrov) vredno poravnavo v tožbi zaradi manipuliranja z obrestnimi merami. Dogovor, ki ga je med drugim sklenila z mestom Baltimore in univerzo Yale, mora sicer potrditi še sodišče, a so v banki že izrazili zadovoljstvo z doseženim rezultatom.

Deutsche Bank je obtožena, da je v sodelovanju s svojimi konkurenti vplivala na vrednost dolarja z manipuliranjem z obrestno mero libor in nekaterimi drugimi ključnimi obrestnimi merami.

Oktobra lani je banka v ločenem postopku dosegla poravnavo s 45 ameriškimi zveznimi državami v skupni vrednosti 220 milijonov dolarjev, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Skupna vrednost izdatkov za poravnave, odškodnine in kazni bo najverjetneje bistveno višja, saj so v začetku meseca v javnost prišle informacije, da je ameriški bančni regulator Deutsche Bank oglobil s 70 milijoni dolarjev kazni.

Poravnavo sta pred tem dosegli tudi dve od soobtoženih bank Barclays in Citibank. Prva bo plačala 120 milijonov dolarjev, druga pa 130 milijonov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar