FinD - Novice - Rdeči križ Slovenije s projektom za zaposljivost in socialno integracijo migrantov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.2.2018

Rdeči križ Slovenije s projektom za zaposljivost in socialno integracijo migrantov

Ljubljana, 25. februarja (STA) - Na Rdečem križu Slovenije (RKS) so januarja začeli izvajati projekt za zaposljivost in socialno integracijo beguncev in prosilcev za azil. Leto in pol trajajoči projekt je nastal v sodelovanju z Mednarodno federacijo Rdečega križa in Rdečega polmeseca in ga 90-odstotno sofinancira program EU za zaposlovanje in socialne inovacije.

Prosilci za azil in osebe s priznano mednarodno zaščito se bodo udeleževali organiziranih delavnic in ostalih aktivnosti, poleg tega pa bodo s člani ekipe iskali najboljše rešitve, saj je projekt namenjen zagotavljanju kar najboljše podpore vsem, v projekt vključenim upravičencem, pri izboljšanju njihovih možnosti za pridobitev zaposlitve in uspešni socialni integraciji, so zapisali v sporočilu za javnost.

"Na področju migracij je (pre)malo razprave in še manj aktivnih prizadevanj za vključevanje beguncev v slovensko družbo. Poleg združevanja z družinskimi člani, kar je ključnega pomena za integracijo, je za aktivno participacijo beguncev treba odpraviti še celo vrsto drugih težav, od iskanja stanovanja in zaposlitve do vključevanja v izobraževalni ali zdravstveni sistem," je pojasnil predsednik RKS Dušan Keber.

Projekt je nastal z namenom podpore tistim lokalnim skupnostim po Evropi, kjer je največ migrantov. Glavna pisarna projekta ESIRAS Slovenija je tako v Ljubljani, njena izpostava pa bo tudi v Mariboru. V drugih krajih po Sloveniji pa bo ekipa projekta morebitne upravičence dosegla s pomočjo mobilne enote, ki bo pri tem sodelovala z območnimi združenji RKS.

Vodja projekta v Sloveniji Maja Murn je povedala, da se v teh dneh prostovoljci intenzivno usposabljajo za svoje prihodnje delo, da bodo upravičence kvalitetno podprli. V RKS verjamejo, da bodo aktivnosti pomembno prispevale k premoščanju kulturnih, jezikovnih in drugih ovir pri socialni integraciji beguncev v slovensko družbo.

Partner projekta je Pravno-informacijski center nevladnih organizacij, izvajali pa ga bodo v sodelovanju z uradom za oskrbo in integracijo migrantov, Zavodom za zaposlovanje RS, lokalnimi skupnostmi, kjer živijo upravičenci, in drugimi deležniki.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar