FinD - Novice - Petrol in Mbills z novo storitvijo mobilnega plačevanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.12.2017

Petrol in Mbills z novo storitvijo mobilnega plačevanja

Ljubljana, 01. decembra (STA) - Petrol in Mbills sta danes predstavila novo platformo, ki predstavlja naslednico pred dvema letoma predstavljene storitve za mobilno plačevanje Hal Mbills. Ta bo odslej nastopala pod blagovno znamko Petrol Mbills in z imenom Mbills.si. Petrol ob tem tudi lastniško vstopa v podjetje Mbills, in sicer z nakupom 76-odstotnega lastniškega deleža.

Kot je na današnji skupni novinarski konferenci v Ljubljani povedal predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik, strateško sodelovanje z Mbills pomeni uresničitev vizije vstopa Petrola v inovativne mobilne plačilne storitve.

Željo po neodvisnosti od bančnega plačilnega sistema so po njegovih besedah doslej med drugim uresničevali z lastno plačilno kartico, ki pa je bila uporabna le na njihovih bencinskih servisih. Novo rešitev so našli v storitvi Mbills, ki je poleg svojega slovenskega porekla že bila implementirana.

Mbills je po besedah direktorice marketinga v podjetju Mbills Jerice Urbančič odprta platforma za mobilno plačevanje, ki temelji na mobilni denarnici. Uporabnikom med drugim omogoča plačevanje blagajniških računov in položnic, nakupovanje na spletu, nakazovanje denarja ter naročanje in plačevanje blaga s skeniranjem t. i. QR kode na izdelku.

Nekatere od njenih funkcij je imela že storitev Hal Mbills, ki jo je zasnovala družba Halcom, novosti, ki jih prinaša njena naslednica, pa sta možnost plačevanja ter vplačila in izplačila gotovine iz mobilne denarnice na vseh Petrolovih prodajnih mestih.

Po besedah ustanovitelja in lastnika podjetja Mbills Matjaža Čadeža so Petrol za partnerja izbrali med drugim zato, ker ima enako vizijo mobilnega plačevanja kot oni, posluje pa tudi zunaj Slovenije. Visok standard lahko dosežejo z velikim številom uporabnikov, kar jim Petrol lahko omogoči, je poudaril.

Mbills v okviru Petrola postaja samostojna družba, Čadež pa bo v njej ostal kot predsednik nadzornega odbora. Petrol bo imel v njej 76-odstotni lastniški delež, glede česar po Berločnikovih besedah trenutno čakajo le še na potrditev Banke Slovenije. Vrednosti posla v Petrolu ne razkrivajo.

Kot je pojasnil direktor podjetja Mbills Primož Zupan, se trg srečuje s problematiko prevelikega števila tovrstnih rešitev, ki onemogočajo uvedbo enotnega standarda. Mnoge rešitve ponujajo le delno funkcionalnost, zato so želeli v sodelovanju s Petrolom ustvariti platformo, ki bi združila vse funkcije.

V naslednji fazi nameravajo prodreti na tuje trge, kar jim omogoča tudi dovoljenje Banke Slovenije. Po Zupanovih besedah se bodo zaradi geografske bližine in priljubljenosti med Slovenci najprej osredotočili na Hrvaško.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar