Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.10.2017

Ministrstvo bi počakalo na analizo učinkov letošnje razbremenitve stroškov dela

Ljubljana, 13. oktobra (STA) - Ministrstvo za finance o predlogu GZS in ZSSS, naj v predlog novele zakona o dohodnini v obravnavi vključi predlog za dodatno razbremenitev regresa in 13. plače, meni, da bi bilo treba počakati na analizo učinkov ukrepov, ki so se na tem področju začeli uporabljati z letošnjim letom. "Na podlagi tega lahko preučimo pobudo," so ocenili.

V Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) in Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) predlagajo, da se za regres dvigne delež, ki je oproščen plačila socialnih prispevkov s 70 odstotkov na 100 odstotkov povprečne plače. V primeru 13. plače pa predlagajo, da ta do višine 100 odstotkov povprečne plače ni predmet obremenitve z dohodnino.

Od letošnjega leta za izplačila nagrad za uspešnost do višine 70 odstotkov povprečne plače ni več treba obračunati dohodnine, je pa 13. plača še vedno obremenjena s prispevki. Na ministrstvu so zaradi letošnje spremembe ocenili, da bi bilo te treba oceniti in analizirati, preden lahko preučijo to pobudo.

Predlagani spremembi pa se ne nanašata zgolj na predlog novele zakona o dohodnini, ki je trenutno v parlamentarni obravnavi, kamor bi se ju po mnenju GZS in ZSSS lahko vključilo in bi se lahko uveljavili s prihodnjim letom. Kot so opozorili na ministrstvu, bi bilo namreč za uresničitev takšnega predloga treba spremeniti tudi zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki ureja osnove za plačilo prispevkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar