FinD - Novice - Brezposelnost upadla tudi marca
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.4.2016

Brezposelnost upadla tudi marca

Ljubljana, 04. aprila (STA) - Na Zavodu RS za zaposlovanje je bilo konec marca registriranih 110.226 brezposelnih, kar je pet odstotkov manj kot februarja in 6,7 odstotka manj kot marca lani, je razvidno iz danes objavljene prve informacije Zavoda. Konec februarja je bilo registriranih 116.039 brezposelnih.

Na Zavodu, kjer bodo podrobnejše informacije o gibanju brezposelnosti objavili v sredo, se je februarja po dveh mesecih rasti število novih prijav brezposelnih ponovno zmanjšalo, hkrati pa se je povečalo število zaposlitev.

Na novo se je februarja na Zavod prijavilo 6646 brezposelnih oseb, to je 52,7 odstotka manj kot januarja in 4,4 odstotka manj kot februarja lani.

Od 8772 brezposelnih oseb, ki jih je februarja zavod odjavil iz evidence, se jih je zaposlilo oz. samozaposlilo 6941. To je 3,5 odstotka več kot januarja in 6,4 odstotka več kot februarja lani.

Februarja se je v primerjavi z januarjem brezposelnost zmanjšala v vseh območnih službah zavoda z izjemo kranjske, kjer je ostala nespremenjena. Največje znižanje je beležila območna enota Murska Sobota (-3,8 odstotka).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar