FinD - Novice - Zaradi vzdrževanja motnje v delovanju državnega omrežja HKOM
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.10.2015

Zaradi vzdrževanja motnje v delovanju državnega omrežja HKOM

Ljubljana, 20. oktobra (STA) - Ministrstvo za javno upravo je sporočilo, da bo danes in v sredo zvečer zaradi vzdrževalnih del prihajalo do motenj v delovanju državnega komunikacijskega omrežja HKOM.

Omrežje HKOM združuje številna lokalna računalniška omrežja ustanov državne in javne uprave, lokalne samouprave in nekaterih podjetij, ki z njimi sodelujejo. Omrežje povezuje okoli 1000 lokacij, na katerih skupaj deluje več kot 2500 lokalnih računalniških omrežij.

Danes bodo vzdrževalna dela v tako imenovanih DMZ-segmentih omrežja HKOM potekala med 20. in 24. uro. V času posega lahko pride do več krajših, do nekaj minut dolgih prekinitev delovanja v servisih, kar lahko pomeni mrk spletnih strani in motnje pri vseh internetno dostopnih portalih, aplikacijah, storitvah.

V sredo pa je načrtovan poseg na robnih gradnikih omrežja HKOM, prav tako med 20. in 24. uro. V tem času bodo moteni dostopi do internetnih storitev, dostopnih preko posrednika proxy.gov.si za uporabnike omrežja HKOM.

Ministrstvo ob tem obvešča uporabnike omrežja HKOM, da v primeru težav pri delovanju komunikacijskih povezav po končanih posegih obvestijo vzdrževalce v tehnični podpori omrežja HKOM. Več informacij na spletni strani http://www.mju.gov.si/si/novinarsko_sredisce/sporocila_za_javnost/.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar