FinD - Novice - Inšpektorat za delo s poostrenim nadzorom nad delodajalce v gradbeništvu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.4.2014

Inšpektorat za delo s poostrenim nadzorom nad delodajalce v gradbeništvu

Ljubljana, 18. aprila (STA) - Inšpektorat RS za delo v teh dneh opravlja usmerjeno akcijo nadzora delovnopravne zakonodaje pri delodajalcih na področju gradbeništva, povečali pa so tudi aktivnosti v okviru usmerjenega nadzora nad izvajanjem predpisov o varnosti in zdravju pri delu na gradbiščih. Gradbeništvo namreč že več let izstopa po številu ugotovljenih kršitev zakonodaje.

Inšpektorji na terenu preverjajo, ali delodajalci zakonito zaposlujejo delavce, pri tem pa te podatke preverjajo tako za slovenske državljane kot za državljane držav članic EU in državljane tretjih držav, so sporočili z inšpektorata.

Preverjajo tudi morebitne nepravilnosti glede zagotavljanja dela delavcev drugemu uporabniku in izvajanje določb delovnopravne zakonodaje glede plačila za delo ter glede delovnega časa, odmorov in počitkov. Preverjajo tudi vodenje evidenc po zakonu o evidencah na področju dela in socialne varnosti.

Na področju nadzora varnosti in zdravja pri delu inšpektorji posebno pozornost namenjajo predvsem obveznostim naročnika, izvajalcev in koordinatorjev ter delu na višini in zagotavljanju ter uporabi osebne varovalne opreme.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar