IUS-INFO - Izbor dneva: Davčna praksa
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Izbor dneva > Izbrano
 
          - +   *  

Izbor dneva

IZBOR DNEVA: Davčna praksa

20.1.2016

Davčna praksa - FURS je izdala spremembo dokumenta – Davčno potrjevanje računov (Vprašanja in odgovori), z dopolnjenim vprašanjem št. 215, ter dodanimi vprašanji 282 - 300.

18.1.2016

1. izdaja, dopolnjeno vprašanje št. 215, ter dodana vprašanja 282 - 300.

Več na povezavi: Davčno potrjevanje računov (1. Izdaja)  - Vprašanja in odgovori

Dopolnjeno vprašanje:

- Vprašanje 215:
Vzorci internih aktov o popisu poslovnih prostorov, dodelitvi oznak poslovnim prostorom in pravilih za dodeljevanje zaporednih številk

Dodana vprašanja

- Vprašanje 282: Na kakšen način potrdim račun, ki sem ga izdal iz vezane knjige računov (VKR)?

- Vprašanje 283: Ali je treba uporabo vezane knjige računov v primeru, če le-to uporabljam v primeru nedelovanja elektronske naprave za izdajanje računov, navesti v internem aktu?

- Vprašanje 284: Katera »zneskovna« polja moram izpolniti v obrazcu za poročanje podatkov o izdanih računih iz VKR v aplikaciji MINI blagajna«?

- Vprašanje 285: Podatke o izdanih računih iz VKR sem v aplikaciji MINI blagajna pomotoma poročal preko menija »Izdaja računov« namesto preko menija »Poročanje VKR računov«. Kaj naj naredim?

- Vprašanje 286: V katera polja v obrazcu za poročanje podatkov o izdanih računih iz VKR v aplikaciji MINI blagajna (meni »Poročanje VKR računov«) vpišejo »zneskovne« podatke o računu zavezanci, ki niso identificirani za DDV? Katera polja poleg polj »Vrednost računa« in »Vrednost za plačilo« je potrebno izpolniti?

- Vprašanje 287: V katera »zneskovna« polja se v obrazec za poročanje podatkov o izdanih računih iz VKR v aplikaciji MINI blagajna (meni »Poročanje VKR računov«) vpišejo podatki dobavah, za katere je, v skladu s 76.a členom Zakona o davku na dodano vrednost, plačnik DDV prejemnik blaga ali storitev - obrnjena davčna obveznost? Katera polja poleg polj »Vrednost računa« in »Vrednost za plačilo« je potrebno izpolniti?

- Vprašanje 288: V katera »zneskovna« polja se v obrazec za poročanje podatkov o izdanih računih iz VKR v aplikaciji MINI blagajna (meni »Poročanje VKR računov«) vpišejo podatki dobavah, za katere se uporablja posebna ureditev, po kateri se obdavčuje razlika v ceni, in sicer posebna ureditev za rabljeno blago, umetniške predmete, zbirke in starine (101. člen Zakona o davku na dodano vrednost)? Katera polja poleg polj »Vrednost računa« in »Vrednost za plačilo« je potrebno izpolniti?

- Vprašanje 289: V katera »zneskovna« polja se v obrazec za poročanje podatkov o izdanih računih iz VKR v aplikaciji MINI blagajna (meni »Poročanje VKR računov«) vpišejo podatki dobavah, za katere se obračunava in plačuje DDV po posebni ureditvi za potovalne agencije (97. člen Zakona o davku na dodano vrednost)? Katera polja poleg polj »Vrednost računa« in »Vrednost za plačilo« je potrebno izpolniti?

- Vprašanje 290: V katera »zneskovna« polja se v obrazec za poročanje podatkov o izdanih računih iz VKR v aplikaciji MINI blagajna (meni »Poročanje VKR računov«) vpišejo podatki dobavah - izvozu v tretje države in dobavah v EU, ki so v skladu z Zakonom o davku na dodano vrednost oproščene plačila DDV? Katera polja poleg polj »Vrednost računa« in »Vrednost za plačilo« je potrebno izpolniti?

- Vprašanje 291: Kako se v aplikaciji MINI blagajna (meni »Poročanje VKR računov«) poroča o avansnem računu in končnem računu za opravljeno dobavo, ki sta izdana iz VKR?

- Vprašanje 292: Kaj se vpiše v polje »Znesek povračil« v obrazcu za poročanje podatkov o izdanih računih iz VKR v aplikaciji MINI blagajna?

- Vprašanje 293: V katera »zneskovna« polja se v obrazec za poročanje podatkov o izdanih računih iz VKR v aplikaciji MINI blagajna (meni »Poročanje VKR računov«) vpišejo podatki dobavah, ki so v skladu z Zakonom o davku na dodano vrednost oproščene plačila DDV? Katera polja poleg polj »Vrednost računa« in »Vrednost za plačilo« je potrebno izpolniti?

- Vprašanje 294: V katera »zneskovna« polja se v obrazec za poročanje podatkov o izdanih računih iz VKR v aplikaciji MINI blagajna (meni »Poročanje VKR računov«) vpišejo podatki dobavah, ki v skladu z Zakonom o davku na dodano vrednost niso predmet DDV (neobdavčljive dobave)? Katera polja poleg polj »Vrednost računa« in »Vrednost za plačilo« je potrebno izpolniti?

- Vprašanje 295: V katero »zneskovno« polje se v obrazcu za poročanje podatkov o izdanih računih iz VKR v aplikaciji MINI blagajna (meni »Poročanje VKR računov«) vpišejo podatki dobavah, ki v skladu z Zakonom o davku na dodano vrednost niso predmet DDV (neobdavčljive dobave)? Katera polja poleg polj »Vrednost računa« in »Vrednost za plačilo« je potrebno izpolniti?

- Vprašanje 296: Kakšna je razlika med dobavami, ki se v obrazcu za poročanje podatkov o izdanih računih iz VKR v aplikaciji MINI blagajna vpisujejo v polje »Vrednost oproščenih dobav«, in dobavami, ki se vpisujejo v polje »Vrednost neobdavčljivih dobav«?

- Vprašanje 297: Zavezanec proda in zaračuna kupcu večje število artiklov in izda račun iz VKR na npr. 2 ali 3 obrazcih (setih), torej z isto zaporedno številko računa. Kako poroča o takem računu, ki je izdan na večih setih iz VKR? Ali lahko v polje »Številka seta računa iz VKR« v obrazec za poročanje računov iz VKR v MINI blagajni vpiše več setov? Ali ravna kako drugače?

- Vprašanje 298: Preko elektronske naprave davčno potrdimo račun. Računa zaradi okvare tiskalnika ni možno natisniti. Kako ravnamo v takšnem primeru, ko računa, ki smo davčno potrdili, ne moremo natisniti?

- Vprašanje 299: Na isti blagajni se izdajajo gotovinski računi, negotovinski računi, dobavnice in blagajniški prejemki. Ali se lahko vsi dokumenti številčijo v istem zaporedju?

- Vprašanje 300: Ali moram pri potrjevanju dobropisa, ki je posledica vračila blaga zaradi odpoklica blaga s trga, v potrjevanje posredovati podatek o prvotnem računu, ki se z dobropisom spreminja?

Vir: FURS

> Celotno besedilo


Davčna praksa

Izbor dneva

Sodna praksa

Iz zakonodaje

Novosti


Arhiv

Zadnji članki

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2016

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2015

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2014

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2013

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2012

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2011

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2010

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2009

December

November

Oktober